Privatleasing har blivit enklare

Privatleasing av bil har blivit alltmer populärt senaste åren, en finansiering som faktiskt innebär att du som ska köra bilen inte äger den. Istället långtidshyr du bilen till en fast månadskostnad och lämnar efter avtalstiden tillbaka den till handlaren. Konceptet har blivit populärt då du som kund sällan betalar någon startkostnad och löper heller ingen risk för bilens andrahandsvärde och inte heller något krångel med att hitta någon som ska köpa den när tiden är slut.

Under 2016 slogs nya rekord enligt MRF och nästan en tredjedel av alla privatregistrerade bilar var finansierade med privatleasing. Totalt registrerade 50 000 privatleasade bilar under förra året med Volkswagen och Volvo i märkestoppen.

Nytt för 2017 är att ett antal olika jämförelsetjänster lanserats vilket också underlättar för att jämföra vad som faktiskt finns att välja på. Det här gör att privatleasing blir betydligt enklare att förstå sig på innan man står i en bilhall med en säljare och ett avtal framför sig. Vår favorit inom privatleasing Jamforleasing.se har många fördelar för dig som vill både jämföra, få ditt unika pris och därefter hjälp att boka provkörningen av din favoritbil.

I skrivande stund erbjuder sajten 187 bilmodeller fördelat på 30 olika bilmärken och hos 700 återförsäljare. Sajten är helt oberoende och har inte uteslutit varken bilmärken eller återförsäljare vilket fortfarande verkar unikt inom denna jämförelsenisch som även rymmer Biloffert,  Smartleasing samt Billigastleasing. På en och samma sida samlar de även aktuella kampanjer inom privatleasing vilket är uppskattat för oss som letar efter en bra deal och har svårt att få det överskådligt någon annanstans.

Vi testade Jamforleasing.se’s funktionalitet och det var inte så svårt att simulera att vi var riktiga besökare eftersom en av oss (Martin) letar efter ny bil och har fastnat för att han ska leasa bil privat. Det första vi möts av när vi kommer in på sajten är en filterfunktion som har ett antal olika egenskaper (Budget per månad, storlek på bil, filtrera på bilmärken, färg, växellåda mm). Martins krav är enkla, han behöver en liten bil, den får inte kosta mer än 3 000 kronor i månaden och helst ska även försäkring ingå. Eftersom han bor i Stockholm vore det också intressant se vart i närheten en återförsäljare kan finnas. Vi körde igång och hittade snabbt svar!

Med ovan specifikation (småbil och max 3000 kr) hittade Jämförleasing 55 stycken bilar som uppfyllde grundkraven. Även automat vore skönt att ha säger Martin och vi är nu nere på 16 valbara direkt på sajten. Vi väljer att visa populärast först och presenteras då följande topp 3 bilar: Volkswagen Polo (2005 kr/mån), Audi A1 (2650 kr/mån) och Toyota Yaris (2032 kr/mån). Trots det lite högre priset föll valet på en Audi A1 och inne på bilmodellens egen undersida hittade vi att man kunde boka en provkörning direkt hos Audi Järva Krog. Tre klick senare så plingar det till i Martins mobil och han har fått ett sms från sajten som säger att hans förfrågan har skickats till återförsäljaren för att invänta svar. Tiden tickar, men inte så länge. 33 minuter senare plingar det till igen och någon hos återförsäljaren har bekräftat att vi är välkomna imorgon för att provköra en Audi A1 kl 13.30.

Framtidens teknik gör verkligen att privatleasing nu är enklare och mer lättillgängligt än någonsin tidigare. Tack för en väldigt bra tjänst!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *