Inspiration köksrenovering

Plötsligt händer det, vi har sparat och sparat och lånat lite grann så nu är det dags för oss att göra verklighet av vår dröm och renovera vårt kök. Redan innan jag visste att vi skulle kunna göra det så började jag leta inspiration och försöka skapa mig en bild av vad vi ska kunna skapa i vårt ganska stora kök.

Vi har valt mellan att köra IKEA med fronter från Pickyliving eller Superfront alternativt köra allt från Marbodal eller HTH. Just nu är vi inne på att köpa stommar från IKEA med att fronter och beslag (handtag och knoppar) ska köpas in från annan leverantör för att skapa en exklusiv känsla. Vi har tänkt oss ett kök i mörk dov grå skala med beslag i krom alternativt mässing och på det ska det ligga en ljus bänkskiva i carrara marmor. Vi kommer ha vissa sektioner med överskåp och vissa utan. Arbetsytor har vi saknat och därför kommer vi ägna mer yta till bänkar i nya köket, trots att ett stort matbord fortfarande måste få plats.

Även matdelen ska få sig ett lyft och vi har hittat ett bord på Mio som vi gillar. Dessa kommer vi kombinera med matta och stolar från Stalands Möbler. Det är lite speciellt eftersom vi har ett stavgolv i laserat utförande som är ganska mörkt. När jag letat inspo på Houzz.com konstaterar vi att det är väldigt få andra som har mörkt golv i sitt kök. De få exempel vi hittat har kombinerat det med ljusa kök, men här kommer vi dra ett wild card och köra på mörk grå – för att vi bara älskar den färgen. Det får helt enkelt funka.

Inspiration – kök i ljusgrått med marmor och knopparna loop. Vi söker en något mörkare grå ton

Vitvaror kommer sannolikt bli från Smeg för kyl och frys och även deras snygga fristående spis i 90 centimeters bredd. Den kommer bli centerpunkten för hela köket och jag tror det kommer skapa en robust härlig känsla. Vi har inte bestämt oss hur vi gör med fönster och väggar ännu, men en idé är att måla väggarna i en något ljusare grå nyans för att det inte ska bli alltför mörkt i det nya köket.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *