Hitta handtag och knoppar till köket

Så härligt att äntligen vara inne i sökandet efter alla detaljer till köket! De senaste dagarna (och nätterna) har ägnats åt att leta idéer, hitta nya lösningar, kanske ta tillbaka någon idé vi hade för längesen och framförallt åka runt och kolla i olika köksbutiker för att få inspiration till vårt kök.

Som jag skrev i förra inlägget är vi fortfarande kvar i idén om att ha ett ganska mörkt kök i grå ton och vi vill gärna att det ska kännas lyxigt. Nedan inspiration från Marbodal

Marbodal kök i nyansen Peppargrå. Så snyggt!

Nu har vi också bestämt oss för att köra ett Marbodalkök med lite twist. Den kökslucka vi tittat på heter Solid och nyansen heter Peppargrå. Luckan är helt slät och färgen är matt. Den gör sig väldigt bra ihop med nästan alla metaller och förstås med Carrara marmor. Om du vill titta på luckan vi valt så kan du se den här.

Hitta handtag och knoppar på nätet

Som jag nämnt förut bestämde vi oss för att vi inte skulle låta oss begränsas till att välja de handtag och knoppar som fanns varken hos IKEA eller hos Marbodal, för vi vill se ett stort sortiment att välja bland innan vi bestämmer oss. Det visades sig ganska snabbt att det är väldigt få butiker som har brett sortiment av beslag men vi har hittat en ny favorit på nätet som faktiskt hjälper en hel del i valet. Vi hittade våra nya handtag och knoppar på frontapply.se, en e-handel inom beslag med brett sortiment. Vi valde de för att de visar väldigt mycket mer inspiration än de andra webbutikerna samt att de har smarta filter i shoppen som gör att vi väldigt snabbt kunde ändra oss mellan vad som skulle visas.

Först tittade vi på alla handtag i mässing och när vi väl hade hittat handtaget 1353, en klassiker för 103 kronor (prisvärt!) så valde vi att visa knoppar i mässing som vi kunde kombinera med. Då hittade vi tre olika knoppar som vi kärade ner oss i. Först, den numera klassiska, läderknoppen Loop i brunt läder med mässingsknapp, sen Knoppen Dalby och sist men inte minst Knopp Soliden. Alla tre snygga på sitt sätt. För att matcha med handtaget som ganska tunt vill vi nog ha en lika stram look för knoppen och därför föll valet på Knopp Soliden.

Se bilder här nedan:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *