Griffins Steakhouse – Extra allt

Mat kan verkligen förtrolla min tillvaro och bland det bästa som finns är att råka hamna på en bra restaurang när personalen är på sitt allra bästa humör. Idag var en sådan dag.

Enda sedan mina år i Hammarby Sjöstad har jag följt Christian Hellberg, superkocken bakom Griffins Steakhouse Extraordinaire, en Göteborgare med många bra knep i rockärmen. Det är ingen hemlighet att min flickväns favoritkrog är just Griffins så att nu ha hittat tillbaka till denna diamant känns härligt.

Fastän att det ligger nästan omöjligt till för att ta bilen dit så finns det nästan alltid en parkering rakt över gatan på det lilla parkeringstorget mitt på centralen i Stockholm. Idag blev det lunch vid 13-tiden och då är det lite lugnare, dock inte inne på restaurangen. Jag och mitt sällskap blev erbjudna att sitta i en soffgrupp eftersom vi inte förbokat lunch, inte hundra sittkomfort för att äta mat, men är man på bra humör spelar ingenting roll. Dagens rätt var Köttfärslimpa med potatismos, brunsås, pressgurka och lingonsylt – helt otrolig! Vi ville inte gå därifrån. Och beställde därför in varsin Americano med lite mindre vatten än brukligt och till det fick vi en välavvägd äppelkaka i storleken av fingerfood.

Brödet som serveras innan maten tillsammans med rökt vispat smör borde få en egen rekommendation i White Guide. Brödet i sig, ett perfekt surdegsbröd med frasigt yttre och otroligt saftigt inre möter alldeles för mycket, alldeles för gott smör. Wow!

Lunchen kostar 140 kronor och det är relativt dyrt, men lägg undan 2 timmar av din dyrbara tid och investera 140 spänn så blir du lite gladare:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *